El Figueres presenta el conte del centenari

El Figueres presenta el conte del centenari

Aquest diumenge, 15 de desembre de 2019, s’ha presentat, a l’estadi de Vilatenim, el conte “L’orgull de ser d’un club centenari: Unió Esportiva Figueres, explicat per a nens i nenes”, d’Eva Serra i Alexandre Martín i publicada per l’editorial OmniaBooks. Es tracta d’una obra escrita en motiu de la celebració del centenari de la UE Figueres.

El llibre, que està adreçat a nens i nenes a partir de set anys, conté set il·lustracions, més de 25 fotografies històriques propietat de Carles Lloveras, cinc imatges d’obres de Salvador Dalí relacionades amb la UE Figueres i el pròleg del president de l’entitat esportiva, Narcís Bardalet. Segons ha explicat l’autora, Eva Serra, mestra, escriure aquest conte ha estat per a ella un “gran repte” i que li ha ajudat a descobrir aspectes que desconeixia de la UEF: “Va començar a ser una història explicada al meu fill gran de forma oral, la vaig escriure pels meus alumnes de l’escola de primària, i finalment, juntament amb el meu marit i coautor, vam anar aprofundint més en la història del club. En coneixíem una part, però hem descobert anècdotes i fotografies molt interessants”, ha explicat Serra.

El conte relata el viatge d’una família, la qual amb motiu del centenari de la Unió Esportiva Figueres, fa un recorregut per la història del club mitjançant els fets més rellevants de les diferents èpoques. A més, el conte recull anècdotes desconegudes per molta gent, alhora que es fa referència de diferents valors molt importants en l’esport, tal com indica la seva autora: “sobretot el treball en equip, l’esforç, la perseverança i la unió entre els jugadors, els tècnics, els directius i l’afició per aconseguir grans gestes”. ç

Les il·lustracions del conte han anat a càrrec d’Alexandre Martí. “Vaig demanar al meu marit que fes algunes il·lustracions per acompanyar el text, i als nostres fills els van encantar. Per aquest motiu vam oferir el text, juntament amb les il·lustracions al club perquè vam pensar que podia ser d’utilitat per tots els infants de la ciutat i del club”, ha explica Eva Serra. L’acte de presentació del conte s’ha fet poc abans de l’inici del partit UE Figueres – CF Pobla Mafumet (3ª Div. Grup V) i ha comptat amb la presència dels autors del conte, el president de la UE Figueres, Narcís Bardalet, membres de la junta i aficionats.

El club esportiu té previst regalar exemplars als jugadors i jugadores de la UE Figueres i socis de l’entitat esportiva.

Fitxa tècnica: Autors: Eva Serra i Vila i Alexandre Martín Vila. Il·lustrador: Alexandre Martín Vila. Fotografies històriques: Carles Lloveras Molinet. Pròleg: Narcía Bardalet. 78 pàgines color. Adreçat a nens i nenes a partir dels set anys. Lletra d’impremta.

No Comments

Post A Comment