El Figueres es queda el derbi davant el Peralada (3-1) i celebra el primer triomf a Vilatenim

El Figueres ha tornat a guanyar la partida al Peralada a l’Estadi de Vilatenim (3-1) –cinc victòries en els sis últims derbis a casa- en el duel altempordanès de Tercera Divisió. Dos gols seguits d’Ousman i Pepu Soler abans del descans han encarrilat la victòria dels de Javi Salamero, que celebren d’aquesta manera el primer triomf de la temporada a casa. Els visitants han perdonat amb dos xuts al pal amb 0-0 i han escurçat distàncies a la represa, però la Unió ha sabut patir i ha sentenciat en el temps de descompte amb un altre gol de Pepu.

Amb les baixes per lesió d’Ivan Vidal i Marc Granero i havent recuperat Medina i Ayala respecte el darrer duel, el Figueres s’ha quedat el derbi altempordanès. El Peralada ha avisat primer amb dos xuts al pal gairebé consecutius d’Arnau Ortiz i Josu, mentre que els de Javi Salamero no han perdonat en les seves primeres grans aproximacions. Entre el minut 38 i 41, Ousman –després d’una jugada embolicada a dins de l’àrea- i Pepu Soler –en aprofitar un rebuig d’Aroca a xut de Coto- han situat el 2-0 abans del descans.

A la represa, el conjunt d’Albert Carbó, excoordinador blanc-i-blau, ha escurçat distàncies amb un gol de l’exfiguerenc Micaló (52’) i ha tingut l’empat amb un cop de cap de Diaby. El Figueres ha pogut sentenciar abans amb dues accions de Medina –vaselina a fora després d’una relliscada d’Aroca- i Valverde –xut que ha tret el porter amb el peu- i no ha respirat fins al minut 94. Pepu Soler, que ja havia marcat en el derbi de la temporada passada, ha anotat el seu doblet particular en aprofitar una indecisió defensiva (3-1).

El Figueres, doncs, s’ha tornat a quedar el derbi a Vilatenim contra el Peralada: 3-1 (2020/21), 1-1 (2019/20), 2-1 (2016/17), 2-0 (2015/16), 2-1 (2014/15) i 2-0 (2011/12). Amb aquest triomf, els figuerencs sumen la tercera victòria en vuit partits –i encadena el quart partit seguit sense perdre- i manté encara per disputar el partit pendent contra el Banyoles.

Javi Salamero, tècnic del Figueres, ha explicat que “valorem moltíssim aquesta victòria, és positiva, necessària i justa. Hem jugat amb la passió i hem tingut l’encert que hem trobat a faltar altres partits. Hem fet un partit prou digne com per ser superiors. Havíem merescut més fins ara a casa, havíem de seguir insistint i hi ha hagut partits on només l’atzar ens havia privat de la victòria”.

FITXA TÈCNICA

FIGUERES: Andrés, Maureta, Treviño (Uri Ayala, 76’), Gallo, Pepu, Gabri, Coto (Valverde, 66’), Ousman (Pol Tarrenchs, 54’), Pol Bastidas, Medina (Jorge Torres, 76’) i Pol Gómez.

PERALADA: Aroca, Coro (Pime, 80’), Micaló (Carles Puig, 84’), Eric Vilanova, Adrià Casanova, Josu, Ritxi (Del Pozo, 71’), Arnau Ortiz, Diaby, Papa i Maxi (Muritala, 71’).

GOLS: 1-0, Ousman (38’); 2-0, Pepu Soler (41’); 2-1, Micaló (52’); 3-1, Pepu Soler (94’).

ÀRBITRE: Acevedo Dudley.

INCIDIÈNCIES: Partit de la 10a jornada de Tercera Divisió disputat a porta tancada a l’Estadi de Vilatenim i retransmès en directe en streaming per les càmeres de la Federació Catalana de Futbol.