El Figueres no pot evitar el descens

La Unió Esportiva Figueres no ha pogut evitar el descens de categoria, aquest diumenge al vespre, i jugarà a Primera Catalana la propera temporada. Els figuerencs, que acumulaven 10 anys seguits competint entre la Tercera Divisió i la nova Tercera RFEF, necessitaven una carambola de resultats, però no han fet els deures al camp del Sant Andreu (2-0). En un estadi Narcís Sala ple de gom a gom, ja que els andreuencs es jugaven entrar al play-off d’ascens a Segona RFEF, els de Moisés Hurtado i Albert Moñino han tingut poques opcions d’emportar-se els tres punts.

Tot i saber que el seu rival directe, el Granollers, perdia davant la Pobla de Mafumet -els tarragonins han guanyat 2-4-, el Figueres no ha pogut fer pessigolles al Sant Andreu. L’equip, una jornada més, l’afrontava amb un allau de baixes, un total de 10: Urri, per sanció, i Nil, Zaka, Maynau, Dani Gómez, Rami, Toni Gamell, Ivan Pérez, Pol Blay i Pol Tarrenchs, per lesió. Fins a 6 juvenils han entrat a la convocatòria: el lateral esquerre Gabi Rusu i el davanter Khalid han sortit de nou a l’onze inicial i a la represa han tingut minuts Marc Marí i Marc Gordon -el tram final del partit, han coincidit a la parcel·la ofensiva Khalid, Marí i Marco.

Els barcelonins, esperonats pel seu públic, han tingut alguna ocasió per desnivellar el marcador al primer temps, però no han trencat la igualada fins al minut 62. Jaime González, porter del Figueres, ha estat el jugador blanc-i-blau més destacat, però en el temps de descompte no ha pogut evitar el 2-0. Ofensivament, l’equip ha inquietat poc el porter rival, amb xuts a la recta final de Bastidas, des de lluny, i del porter Jaime quan pujava a rematar un córner.

La derrota deixa la Unió en l’antepenúltim lloc de la lliga de Tercera RFEF, superat pel Sants -el gran beneficiat de la jornada a la zona baixa- i el Granollers. Al final del partit, Hurtado no podia amagar la decepció: “Demanem perdó a l’afició, hem fet tot el que estava a les nostres mans. Hem d’analitzar què ha passat, ha estat una temporada molt complicada, sobretot a Vilatenim, el tema de les lesions… Avui no hem tingut opció davant un rival que estava molt en forma. Ens hem jugat la vida amb baixes i amb juvenils que venien de jugar 90 minuts”.

Tot i tenir una temporada d’entrebancs, marcada per la llarga llista de lesionats jornada rere jornada, l’equip ha tingut opcions fins el darrer dia per aconseguri la salvació. El Figueres va ascendir a Tercera Divisió el 2012, amb Arnau Sala i Xavi Punsí a la banqueta, i durant la dècada a la categoria va poder disputar un play-off d’ascens, contra el Numància B, el 2015.

FITXA TÈCNICA

SANT ANDREU: Miguel Ramos, Llamas, Argilaga (Eric López, 84′), Sergi Vives, Noguera (Marc Garcia, 84′), Fassani (Jiménez, 84′), Carreón (Busquets, 51′), Domènech, Gimeno, Aparicio i Morer (Albertito, 76′).

FIGUERES: Jaime, Espuña, Gabi Rusu (Marc Marí, 60′), Bastidas, Carlos García, Jorge Torres (Joel Arimany, 68′), Pugi, Reñé (Marco Godon, 68′), Khalid, Domi i Suaibo.

GOLS: 1-0, Llamas (60′); 2-0, Busquets (92′).

ÀRBITRE: Olle Lladó.